Πώς λειτουργεί

Τα μέλη του οικονομικού σωματείου ανοίγουν έναν λογαριασμό με την κατάθεση συμμετοχής τους στο σωματείο ΟΒΟΛΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.

Κάθε νέο μέλος αποκτά αυτόματα έναν νέο λογαριασμό για την αποταμίευση των οβολών, δηλαδή του κεφαλαίου του. Από την στιγμή που κάποιος έχει στην διάθεση του οβολούς, έχει την δυνατότητα να αγοράσει και να πουλήσει προϊόντα και υπηρεσίες από οποιοδήποτε άλλο μέλος, ακριβώς όπως θα πραγματοποιούσε τις αγορές του με ευρώ. 

Όταν τα μέλη πωλούν αγαθά ή υπηρεσίες κερδίζουν Οβολούς, και οι λογαριασμοί τους πιστώνονται. Όταν τα μέλη αγοράζουν αγαθά ή υπηρεσίες ξοδεύουν Οβολούς, και οι λογαριασμοί τους χρεώνονται.

Το σύστημα θα λειτουργεί με κάρτες χρέωσης-πίστωσης "οβολών", με "οβολούς" σε έντυπη μορφή και με χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ο ΟΒΟΛΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ως προς το Ευρώ      

Ο ΟΒΟΛΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ δεν προσπαθεί να καταργήσει το Ευρώ. Αυτό είναι το επίσημο κρατικό μας νόμισμα που αδιαμφισβήτητα θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται και να χρειάζεται.

Ο Οβολός που προτείνεται είναι ένα ανεπίσημο κοινωνικό νόμισμα που έχει ισχύ μέσα στα πλαίσια της ομάδας από την οποία δημιουργείται και χρησιμοποιείται.

Η διαφορά και ισχύς του ΟΒΟΛΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ έγκειται στο ότι ενώ η νομισματική αξία του ευρώ μπορεί να κυμαίνεται προς βελτιώσεις ή υποτιμήσεις, ο οβολός παραμένει σταθερό σημείο αξιολόγησης μέσα στα όρια του οικονομικού σωματείου, προστατεύοντας έτσι τα μέλη του από τις ανατιμήσεις και την οικονομική κρίση.

Με αυτό τον τρόπο, η λογική ζήτησης και προσφοράς όπως την γνωρίζουμε δεν μεταβάλλεται, παρά μεταφέρεται σε μία σφαίρα ενδοδικτυακών συναλλαγών όπου η αξία του νομίσματος έχει ισχύ στα πλαίσια του οικονομικού δικτύου μέσα στο οποίο προστατεύεται και από το οποίο τροφοδοτείται.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το καταστατικό του σωματείου. 

Νέα σχετικά με τον οβολό

Αφιέρωμα στον Ovolo

Αφιέρωμα, στο ένθετο της νέας εφημερίδας ''6 Ημέρες'' για την Αλληλέγγυα Οικονομία, εγινε την 1η Δεκεμβρίου, στον Οβολό. Συνέντευξη έδωσε ο εμπνευστής της προσπάθειας, Νίκος Μπογονικολός. Το περιεχόμενο της συνέντευξης,…

Readmore..

Άρθρο στη Μilliyet

Διαβάστε το εδώ.

Readmore..

Σύνδεση Χρήστη

Καλάθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.