Συχνές Ερωτήσεις

 

Πού διαφέρει ο Οβολός;

Ο ΟΒΟΛΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ είναι μια υγιής, βιώσιμη και δημοκρατική μορφή οικονομικής σχέσης. Το σύστημά μας χτίζει την εμπιστοσύνη και τις ενθαρρυντικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, χωρίς να  ανταμείβει τους Οβολούς πλεονάσματος και ούτε να σας τιμωρεί εάν είστε κάτω από μηδέν (κανένα ενδιαφέρον).

Οβολός σημαίνει εμπιστοσύνη  επάνω στους πόρους της τοπικής κοινότητας μας, όπου και παραμένουν. `Ενας "οβολός" θα αντιστοιχεί σε ένα Ευρώ. Το Σύστημα του ΟΒΟΛΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ είναι συνεταιριστικό και βασίζεται αποκλειστικά στα μέλη του.

Γιατί να χρησιμοποιούμε Οβολούς;

Ο ΟΒΟΛΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ παρέχει μια εναλλακτική οικονομία, έτσι ώστε ο καθένας  να μπορεί να εκτιμήσει τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρονται.

Επιπλέον είστε σε θέση να εκτιμήσετε και να πληρώσετε για τα αγαθά και υπηρεσίες που λαμβάνετε με κάτι εκτός από τα ευρώ. Πάντα φαίνεται να υπάρχει μια έλλειψη του ευρώ, αλλά θα  υπάρχουν πάντα αρκετοί Οβολοί που θα παραμένουν στις τοπικές κοινωνίες.

Ας αποβάλλουμε την αξία της υπερσυσσώρευσης και ας υποκινήσουμε την ενεργό ανταλλαγή που παρέχει ίση για τον καθέναν πρόσβαση σε πόρους .

Αλλά δεν έχω κάτι να προσφέρω

Αυτή η πεποίθηση ίσως θα  είναι το πιό κοινό εμπόδιο στο εγχείρημα του Οβολού. Πιστεύουμε ότι ο καθένας έχει κάτι που προσφέρει!
Μερικές στρατηγικές είναι:

 

  • Αναπτύξτε έναν κατάλογο προσωπικών προτερημάτων, χόμπι, ή ενδιαφερόντων που θα μπορούσατε να προσφέρετε. Δεν είναι ανάγκη να είστε επιδέξιος ή πεπειραμένος σε κάτι
  • Δημιουργείστε προιόντα
  • Διαβάστε τις υπόλοιπες προσφορές για να πάρετε ιδέες
  • Διαβάστε και ανταποκριθείτε στα αιτήματα
  • Μιλήστε με άλλα μέλη 

 

Ο ΟΒΟΛΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ διαφέρει από τα τραπεζικά συστήματα συναλλαγών, καθώς ο σκοπός του είναι να στηρίξει όλα τα μελή του κοινωνικού σύνολου που το τροφοδοτεί και όχι να ανταμείψει τα μεγάλα κεφάλαια.

 

Νέα σχετικά με τον οβολό

Αφιέρωμα στον Ovolo

Αφιέρωμα, στο ένθετο της νέας εφημερίδας ''6 Ημέρες'' για την Αλληλέγγυα Οικονομία, εγινε την 1η Δεκεμβρίου, στον Οβολό. Συνέντευξη έδωσε ο εμπνευστής της προσπάθειας, Νίκος Μπογονικολός. Το περιεχόμενο της συνέντευξης,…

Readmore..

Άρθρο στη Μilliyet

Διαβάστε το εδώ.

Readmore..

Σύνδεση Χρήστη

Καλάθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.