Τι είναι ο Οβολός

Ο "οβολός" κοινωνικό νόμισμα έρχεται δώσει την Ελληνική απάντηση στην χρηματοοικονομική κρίση!

Με το ανταλλάξιμο κοινωνικό νόμισμα "οβολός" κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες, να εμπορεύεται, να πουλά και να αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς την ανάγκη χρήσης του ευρώ.

Ιστορικά ο οβολός ήταν το πρώτο στοιχειώδες νόμισμα που λειτούργησε στην χώρα μας και έθεσε την βάση για την δραχμή, ενώ επίσης συχνά αναφέρεται ως ένα συμβολικό ποσό που παρατίθεται από κάποιον.

Σήμερα, παρουσιάζουμε τον οβολό ως μία νέα μορφή κοινωνικού νομίσματος, προτείνοντας έτσι μία λύση απέναντι στην οικονομική κρίση των καιρών μας.

Το κοινωνικό νόμισμα είναι ένα εναλλακτικό νόμισμα που εκδίδεται από κοινότητες ή δίκτυα. Μεταξύ των χρηστών του, αντικαθιστά το νόμισμα που εκδίδει το κράτος και δημιουργεί έτσι ένα μέσο συναλλαγών σε μια οικονομία που λαμβάνει χώρα «έξω» από την επίσημη.

Ο θεσμός του κοινωνικού νομίσματος είναι ήδη αρκετά γνωστός και διαδεδομένες σε επαρχιακές πόλεις στην Αργεντινή, Αγγλία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Γαλλία, Καναδά. 

Σκοπός του ΟΒΟΛΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ είναι να δημιουργήσει ένα υγιές και αυτοδύναμο σύνολο που θα μπορεί να πραγματοποιεί οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των μελών του, χωρίς να επηρεάζεται από τις επιβαρύνσεις του Ευρώ.

Νέα σχετικά με τον οβολό

Αφιέρωμα στον Ovolo

Αφιέρωμα, στο ένθετο της νέας εφημερίδας ''6 Ημέρες'' για την Αλληλέγγυα Οικονομία, εγινε την 1η Δεκεμβρίου, στον Οβολό. Συνέντευξη έδωσε ο εμπνευστής της προσπάθειας, Νίκος Μπογονικολός. Το περιεχόμενο της συνέντευξης,…

Readmore..

Άρθρο στη Μilliyet

Διαβάστε το εδώ.

Readmore..

Σύνδεση Χρήστη

Καλάθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.